Děti z mateřinky si užily pohybové dopoledne na Fakultě pedagogické

Spolupráce Sport Veřejnost

Centrum tělesné výchovy a sportu propojuje teorii s praxí a podporuje pohybové aktivity všech věkových skupin již od útlého dětství.

Centrum tělesné výchovy a sportu Fakulty pedagogické přivítalo ve středu 27. března děti z Dětské skupiny Na Zelené louce – Montessori Plzeň. Pestré pohybové aktivity s motivací jara a přicházejících Velikonoc pro ně připravily studentky 2. ročníku bakalářského studia předškolní a mimoškolní pedagogiky v rámci předmětu Teorie a didaktika zdravotní tělesné výchovy pro vedením odborné asistentky Petry Špottové.

Děti si rovněž prohlédly prostory Fakulty pedagogické, některé učebny, tělocvičny na Klatovské, posilovnu, navštívily i kancelář vedoucího Centra tělesné výchovy a sportu Petra Valacha. Na 'velké škole' se jim líbilo a dle jejich učitelky Pavly Kemrové si na Fakultu pedagogickou "zase někdy přijdou zacvičit".

Cílem této spolupráce je propojení teorie s praxí a zejména podpora pohybových aktivit všech věkových skupin již od útlého dětství. V dětském věku je pohyb dokonce nezbytný pro správný růst a zdravý vývoj. Jeho nedostatek má negativní dopad na celkové zdraví jedince.

„Studujícím nejen předškolní a mimoškolní pedagogiky, ale také studentům učitelství 1. stupně a samozřejmě studentům oborové tělesné výchovy se snažíme předávat zásady a dovednosti pro vedení hravého a motivovaného cvičení, aby mohli efektivně podporovat zdraví a rozvoj svých budoucích žáků,“ říká za Centrum tělesné výchovy a sportu Fakulty pedagogické Petra Špottová.

Galerie


Fakulta pedagogická

Petra Špottová

02. 04. 2024