Hasičky Fire teamu ZČU jsou opět nejlepší. V Ostravě se staly akademickými mistryněmi ČR

Sport Studující Úspěchy

Studentkám se po roce znovu zadařilo, obhájily loňské zlato. Mužský tým ZČU vybojoval čtvrté místo.

S nejlepším možným výsledkem se do Plzně vrátily studentky Západočeské univerzity, které 1. a 2. května bojovaly v ostravském areálu moravskoslezských hasičů. Barvy Fire teamu ZČU hájily v akademickém mistrovství ČR v požárním sportu.

Díky 1. místu v běhu 100 m s překážkami, 2. místu ve štafetě 4 x 100 m s překážkami a díky 2. místu v požárním útoku skončily hasičky celkově první. Předstihly Střední průmyslovou školu chemickou Pardubice, na krk pověsily zlaté medaile a obhájily loňské prvenství.

Síly s ostatními univerzitními mužstvy měřil v Ostravě také mužský tým ZČU, který ale ve výsledné tabulce zůstal těsně pod stupni vítězů. Zatímco vloni byli hasiči stříbrní, letos skončili čtvrtí z jedenácti.

"Jsme rádi, že nám univerzita umožnila reprezentovat na tomto mistrovství, kde jsme mohli opět dokázat, co na západě umíme. Náš spolek je financován ze zdrojů ZČU, ČAUS a GRAS 2024. Tímto bychom jím chtěli poděkovat za podporu," uvedl za Fire team ZČU Pavel Krýsl.

Hasičkám i hasičům z Fire teamu ZČU gratulujeme k jejich výkonům a děkujeme za skvělou reprezentaci Západočeské univerzity v Plzni!

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

07. 05. 2024