Největší letní školy ZČU se představily hostům z Bavorska

Další vzdělávání Hosté International

Přestože v době konání obou letních škol probíhá na německých školách ještě výuka, jsou letní kurzy atraktivní možností, jak studujícím i pedagogům poskytnout možnost dalšího vzdělávání.

Stejně jako před rokem navštívila skupina vyučujících z několika bavorských středních škol Západočeskou univerzitu v Plzni, aby zde získali informace o dvou největších letních školách: Mezinárodní letní jazykové škole a ArtCampu.

Hosté začali svoji návštěvu prohlídkou kampusu a návštěvou Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, kde je provedla organizátorka letní školy ArtCamp Lenka Kodýtková. Zaujala je nejen budova samotná a její prostory, ale i šíře nabízených oborů a možnost strávit v tomto inspirativním prostředí čas právě díky letním uměleckým kurzům.

Následovala prezentace obou letních škol. Lenka Kodýtková představila umělecké kurzy i doprovodné aktivity letní školy ArtCamp, která nabízí zájemcům s různou úrovní pokročilosti možnost podpořit a rozvinout talent v mnoha uměleckých oborech, získat inspiraci pro další tvorbu, poznat nové přátele a odjet nejen s novými znalostmi a dovednostmi, ale i s nezapomenutelnými zážitky.

Zážitky ostatně svým účastníkům nabízí i Mezinárodní letní jazyková škola, již hostům prezentovala koordinátorka anglické sekce Vendula Kokošková. Představila pestrou nabídku možnosti studia jazyků od angličtiny a němčiny, až po portugalštinu a arabštinu. I letní jazyková škola připravuje pro své účastníky zajímavý doprovodný program a její kurzy jsou určené pro zájemce už od šesti let.

Zdá se, že přestože v červenci, tedy v době konání obou letních škol, probíhá na německých školách ještě výuka, jsou letní kurzy atraktivní možností, jak studujícím i pedagogům poskytnout možnost dalšího vzdělávání. To potvrzuje i Lenka Kodýtková za ArtCamp: „Jsem ráda, že i díky návštěvám zástupců středních škol z příhraničí máme možnost v letní škole přivítat nejen pedagogy v rámci jejich profesního vzdělávání, ale letos i skupinu žáků, kteří se budou věnovat knižní vazbě a sochařské tvorbě.“

Mezinárodní letní jazyková škola i ArtCamp letos proběhnou od 8. do 26. července. Přihlášky do jazykových kurzů je možné zasílat do 19. května, do uměleckých kurzů se můžete hlásit do 30. května.

Galerie


Návštěva Sutnarky

Návštěva Sutnarky

Prezentace MLJŠ

Prezentace letní školy ArtCamp

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka Kodýtková

24. 04. 2024