Plzeňský kraj ocenil u příležitosti Dne učitelů i vyučující z Ústavu jazykové přípravy ZČU

Univerzita Úspěchy Zaměstnanci

Iva Svatoňová se přes 15 let věnuje češtině pro cizince a založila vzdělávací blog Obrázky ve výuce jazyků.

Ve středu 27. března, u příležitosti Dne učitelů, jenž připadl na následující den, ocenili zástupci Plzeňského kraje 31 pedagožek a pedagogů. Mezi těmi, kteří za dosavadní práci získali poděkování, pamětní list a drobné dárky, byla také Iva Svatoňová, vyučující Ústavu jazykové přípravy Západočeské univerzity v Plzni.

Mgr. Iva Svatoňová
Vystudovala učitelství českého jazyka, anglického jazyka a výtvarné výchovy na Pedagogické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Více než 15 let se zajímá o češtinu pro cizince, kterou vyučovala na jazykových školách a od roku 2018 ji vyučuje na Ústavu jazykové přípravy ZČU. Zapojila se do výuky českého jazyka pro uchazeče o studium z Ukrajiny a humanitárních kurzů pro ukrajinské uprchlíky. V roce 2016 založila vzdělávací blog Obrázky ve výuce jazyků, ve kterém se zabývá problematikou didaktických ilustrací. Loni vydala stejnojmennou příručku pro učitele o tom, jak efektivně, zábavně a legálně využívat obrázky ve výuce jazyků.

„Často si neuvědomujeme, jak je práce učitele náročná, jak velmi těžké je najít si cestu k dnešní mladé generaci. Jsou to právě pedagogové ve školách, kdo naše děti učí nejen znalostem, ale také chování, komunikaci a empatii k ostatním. Jsou to pedagogové, kdo s našimi dětmi tráví hodně času a vštěpují jim řadu pro život důležitých schopností a myšlenek. Smekám před nimi, zaslouží si opravdu velké poděkování, a především mají i můj obdiv za to, jak se často srovnávají také s námi, rodiči,“ říká hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták, který společně s náměstkem pro oblast školství a sportu Vladimírem Krocem ocenění předával.

Galerie


Iva Svatoňová. zdroj: obrazkyvevyuce.cz

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

02. 04. 2024