Studující FZS vedli besedu první pomoci v centru TOTEM

Beseda Studující Veřejnost

Studentky a studenti oboru Zdravotnické záchranářství dali seniorkám a seniorům možnost vyzkoušet si například resuscitaci.

V úterý 9. dubna se konala beseda na téma první pomoci, kterou pro Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM z.s. připravili studující oboru Zdravotnický záchranář Fakultě zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni. Besedy pro veřejnost se v pobočce na Nové Hospodě zúčastnili především seniorky a senioři.

Aktivní nácvik první pomoci byl pro přítomné velkým přínosem. Senioři a seniorky měli možnost si prakticky vyzkoušet resuscitaci a získat znalosti o tom, jak rozpoznat příznaky infarktu nebo mrtvice. Diskuze na toto téma ještě více prohloubila jejich povědomí o první pomoci. Odcházeli z besedy s novými znalostmi, které mohou v budoucnu využít nejen pro sebe, ale i pro zachování života někoho dalšího. "Jsem velmi ráda, že beseda proběhla i v rámci mezigeneračního setkání studujících a seniorů, což nám umožnilo propojit různé generace a sdílet důležité informace o záchraně života," uvedla Markéta Hallová, koordinátorka pobočky TOTEM Nová Hospoda.

Senioři a seniorky byli opravdu zvídaví, kladli dotazy a my si velice ceníme toho, že odcházeli z besedy nadšeni.

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Lucie Brůžková

22. 04. 2024