Tým studentské formule přivezl z Itálie 4. místo

Historicky nejlepšího výsledku pro Západočeskou univerzitu v Plzni dosáhl Racing Team Pilsen na okruhu Riccardo Paletti ve městě Varano de’ Melegari, kam ve dnech 19. - 23. července dorazilo celkem 66 týmů z celého světa.
V závodu Formula Student Italy dokončil plzeňský tým závěrečnou vytrvalostní disciplínu na 22 km na 7. místě, což mu v soutěži zajistilo celkové 4. místo s počtem 734 bodů.

Do závěrečného vytrvalostního závodu tým vstupoval s celkovým počtem 496 bodů z doposud možných 625 a s velkým očekáváním, protože již tento bodový stav dával týmu šanci umístit se na předních pozicích. Avšak během přípravy vozu na vytrvalostní závod byla odhalena závada na alternátoru, která způsobovala problémy s dobíjením. „Problém jsme vyřešili výměnou alternátoru, který se nám podařilo získat ráno v den závodu v místním servisu. Celý závod navíc provázely vysoké teploty přesahující 40 stupňů Celsia, což bylo pro řidiče i techniku velmi náročné. Přesto se nám podařilo závod dokončit na krásném 7. místě, a celkově jsme tak skončili čtvrtí,“ říká týmový kapitán Michal Skovajsa.

Na tento úspěch se studenti pokusí navázat ve dnech 2. – 5. srpna na soutěži Formula Student Czech, pořádané na polygonu v Mostě.

Galerie


Celouniverzitní

Kamila Kolářová

02. 08. 2017