Studentská formule si připsala další úspěch na mezinárodních závodech

Soutěže Formula Student Czech Republic se zúčastnilo celkem 33 týmů se spalovacím motorem z celé Evropy. Studentský Racing Team Pilsen dokončil na těchto závodech závěrečnou vytrvalostní disciplínu na 22 km na výborném 4. místě, což mu v soutěži zajistilo celkové 7. místo. 
Mezinárodní závody Formula Student Czech Republic se konaly 2. - 6. srpna na a polygonu mosteckého autodromu. Svým úspěchem tak plzeňský tým navázal na na svůj výsledek z předchozího závodu Formula Student Italy 2017, kde skončil čtvrtý. 
Celý závod provázela díky domácímu prostředí velmi příjemná atmosféra – vytvořili ji zejména naši fanoušci, kteří nás přijeli podpořit. Náš vůz dokončil všechny disciplíny bez technických problémů. Velmi cenné je pro nás 4. místo ve vytrvalostním závodě – je to zatím náš nejlepší výsledek v této disciplíně,“ uvedl člen týmu Michal Skovajsa.
Přestože je jen několik dní po posledním závodě, plzeňský tým už zahájil přípravu na novou sezónu. „Abychom mohli v příštím roce vylepšit svoje výsledky, začali jsme již s vývojem nového vozu UWB05. Zaměříme se především na zlepšení statických disciplín a odlehčení vozu,“ řekl nový týmový kapitán pro rok 2017 Martin Mrázek.

Výsledky plzeňského týmu v závodě Formula Student Czech Republic 2017:

Acceleration:           6. místo

Skid Pad:               6. místo

Autocross:             6. místo

Endurance:            4. místo

Fuel Economy:       14. místo

Design:           28. místo

Presentation:       12. místo

Cost & Manufacturing:   24. místo

Celkové pořadí: 7. místo s 637 body



Galerie


Celouniverzitní

08. 08. 2017