Odborníci na elektroniku se setkali na mezinárodní konferenci

Po dva zářijové dny sdíleli akademici z celého světa své poznatky o aplikované elektronice. Na konferenci Applied Electronics  pořádané fakultou elektrotechnickou se sešli už po dvaadvacáté. Letošní novinkou byla sekce zaměřená na elektronické systémy ve fyzice a výzkumu vesmíru.

Ta vznikla na základě dlouhodobé spolupráce s Ústavem technické a experimentální fyziky ČVUT v Praze. Své poznatky představila stovka odborníků celkem v šesti sekcích.

Velký zájem se svou přednáškou vzbudil například Horia-Nicolai Teodorescu,který se zabývá aplikací chaotických senzorů a generátorů. "Využití chaotických systémů je na počátku svého vývoje. Zabývá se jím zatím jen úzká skupina vědců. Profesor Teodorescu  je v Evropě jedním z mála, kteří řeší jejich teoretické aspekty," vysvětluje garant konference Jiří Pinker. "Chaotické systémy nacházejí uplatnění v biomedicínských aplikacích, generátorech náhodných čísel, kryptografii a dalších odvětvích", dodává Pinker.

Kromě odborného programu byla pro účastníky konference připravena také prohlídka historického centra Plzně nebo návštěva Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje spojená s ukázkou starých knih a tisků.

Galerie


jedna z konferenčních místností

úvodní vyzvaná přednáška

sborník příspěvků konference

Fakulta elektrotechnická

Jaroslav Fiřt

05. 09. 2017