ZČU přivítala belgického velvyslance

Ve středu 6. září navštívil Západočeskou univerzitu v Plzni belgický velvyslanec J. E. Grégoire Vardakis. Šlo o historicky první návštěvu velvyslance Belgie na půdě univerzity. 

Rektor ZČU Miroslav Holeček pozval velvyslance Belgie během květnových Slavností svobody v souvislosti s významným oceněním, řádem Leopolda II., který byl letos v dubnu udělen Pavle Kocourkové, vyučující Ústavu jazykové přípravy. Toto významné ocenění získala za propagaci belgických veteránů a budování česko-belgických vztahů.
V průběhu středeční návštěvy představil rektor Miroslav Holeček velvyslanci Západočeskou univerzitu, její historii, strukturu a největší úspěchy. Jednalo se zejména o dalších možnostech spolupráce ZČU s Belgií. Belgický velvyslanec ocenil, že ZČU spolupracuje jak s frankofonními, tak vlámskými belgickými vysokými školami a zároveň ujistil rektora ZČU, že podpoří aktivity univerzity směřující k další spolupráci s Belgií.
Po úvodním jednání s rektorem ZČU a s Pavlou Kocourkovou přijal  belgický velvyslanec pozvání na prohlídku fakulty umění a designu Ladislava Sutnara, jejíž studenti jsou zapojeni do realizace dokumentárního snímku o belgických veteránech, který připravuje Pavla Kocourková. Pana velvyslance na FDU přivítali děkan, Josef Mištera a proděkan pro vnější a zahraniční vztahy, Vojtěch Aubrecht, který delegaci provedl celou fakultou.  

Galerie


Celouniverzitní

07. 09. 2017