Umělecká fakulta pořádá mezinárodní DesignMeeting

Zástupci především evropských vysokých uměleckých škol přijedou do Plzně ve dnech 26.-30. října.

DesignMeeting umožňuje společnou prezentaci děl, setkání představitelů, pedagogů a studentů vysokých uměleckých škol z Evropy i ze světa, reflektuje rostoucí význam kreativních průmyslů v současné evropské ekonomice, mapuje práci uměleckých škol a podporuje výměnu know how.

Těžištěm pětidenního setkání bude série přednášek a prezentací představitelů jednotlivých škol. Nedílnou součástí programu bude soubor výstav, včetně prezentací tvorby vzniklé na půdě jednotlivých škol. Vernisáže výstav proběhnou právě v rámci pětidenního sympozia.

Program DesignMeetingu zahrnuje množství akcí mezinárodního významu. Jedná se například o udílení Ceny Ladislava Sutnara, Výroční ceny Registru uměleckých výstupů a Ceny DesignMeetingu. Tato prestižní ocenění, udělovaná studentům, začínajícím designérům a též dlouhodobě tvořícím umělcům za celoživotní přínos oboru, se jistě stanou velkou inspirací a motivací nejen pro oceněné tvůrce.

Jako místo setkání je zvolena nová moderní budova Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU, která je sama o sobě ztělesněním snu o „továrně“ na umění a design.

Programu DesignMeetingu 2015 se zúčastní desítky škol a osobností z České republiky, Francie, Španělska, USA, Taiwanu, Polska, Dánska, Nizozemí, Itálie, Maďarska a dalších zemí.

Více informací naleznete v tiskové zprávě.

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Kamila Kolářová

19. 10. 2015