Inovátoři z celé republiky se poprvé setkají v Plzni. Studenti ZČU mají vstup do VIP zóny zdarma

Festival Česká inovace 2017 proběhne v DEPO2015 už ve čtvrtek 30. listopadu. Studenti ZČU mají po registraci do VIP zóny, kde proběhnou diskusní panely, workshopy či závod dronů, vstup zdarma.

Festival je kombinací veletrhu a konference. Jeho hlavním cílem je propojit lidi z průmyslu, akademické sféry, veřejné správy a start up prostředí. Mezi vystavovateli nebude chybět ani ZČU.

V autobusové hale, kam je pro všechny vstup zdarma, na příchozí čekají ukázky technologií a inovací. Západočeská univerzita zde představí studentský satelit PilsenCube, studentskou formuli, protipožární oblek, inteligentní lavičku GoRest či práce studentů Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, např. interaktivní zastávky pro PMPD. Během diskusních stolů ve VIP zóně vystoupí také zástupci univerzity.

Na ně mají ve spolupráci se Západočeskou univerzitou studenti ZČU vstup zdarma. Předem se však musí zaregistrovat a k přihlášení doplnit vzkaz "student ZCU". Na místě se pak prokáží svou JIS kartou. Kromě workshopů se zde budou moci zúčastnit také závodu dronů či večerního setkání s koncertem, DJs a občerstvením.

V hlavní hale bude dále k vidění humanoidní robot Pepper, v rámci sekce elektromobility si příchozí zblízka prohlédnou BMW i3 a i8, vyzkouší si elektrické motorky Kuberq či se proletí v leteckém simulátoru. Chybět nebude ani oblíbený 3D tisk kovu a plastu a další inovace předvedené přímo v praxi.

Své služby na festivalu nabídne také agentura CzechInvest, která začínajícím podnikatelům a start-upům na svém stánku v hale poskytne konzultace ohledně business plánů. Zájemci navíc budou moci na místě vyplnit last minute přihlášku do projektu CzechAccelerator a na jejím základě vstoupit do tříměsíčního akceleračního programu v New Yorku, Singapuru nebo Silicon Valey.

Festival Česká inovace se letos koná pošesté, poprvé však v Plzni, která se snaží zařadit po bok chytrých měst a dlouhodobě podporuje nové technologie a inovace. Festival přináší inspirující příběhy, fyzické ukázky technologií, ale také praktické informace pro rozvoj malých a středních podniků. Představuje možnosti nástrojů financování, prototypování, managementu, národní a evropské podpory a dalších nástrojů tzv. inkubačního a akceleračních programů. Celý program festivalu je na webu, je možné jej sledovat také na facebooku.

Galerie


Celouniverzitní

29. 11. 2017