Studenti otevřeli Vitrínovou galerii

Výstava je součástí galerie Vestředu, kde každou středu večer nabízí tým studentů z Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara unikátní kulturní zážitky.

Hlavní program tvoří výstavy, vernisáže, komentované prohlídky či přednášky, zároveň je zde ale možné zažít i veřejné promítání, koncerty či workshopy.

Novinkou je doprovodný projekt, tzv. Vitrínová galerie, která vznikla díky finanční podpoře Západočeské univerzity v Plzni. Jedno z oken galerie Vestředu bylo transformováno v mikrogalerii, která nikdy nezavírá. Při průchodu Martinskou ulicí tak může člověk nakouknout a zamyslet se nad významem vystavovaných exponátů. Tématem jsou totiž minority univerzitního města. Divák je konfrontován ve svém každodenním rytmu s nejrůznějšími tématy. Cílem je ukázat rozmanitost města Plzně a jeho obyvatel. Doprovodný program, jako jsou přednášky, diskuze či promítání, navíc podněcuje debatu o vzájemné toleranci a respektu s cílem omezit míru nesnášenlivosti. Díky této iniciativě získala galerie statut HateFree zone, kde se každý může cítit bezpečně. 

Přijďte se podívat!

Galerie Vestředu: středa – pátek, 18 – 20 hodin + sobota, 10 – 12 hodin
Vitrínová galerie: nonstop

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Kamila Kolářová

27. 10. 2015