Dětská univerzita FPE získala významné ocenění

Od 24. do 26. listopadu se konala v Pardubicích soutěžní přehlídka popularizace fyziky, kterou pořádá Česká fyzikální společnost. Porota zde v tajném hlasování udělila Dětské univerzitě FPE ZČU v Plzni diplom za Trvající významnou činnost při popularizaci fyziky.

Dětskou univerzitu, která zahájila svoji činnost v roce 2014, FPE představila už na minulých přehlídkách fyziky. V současné době navštěvuje lekce a kurzy fyziky, matematiky, chemie, technické výchovy, výpočetní techniky, pedagogiky, anglického jazyka, německého jazyka, hudební kultury, tělesné kultury, psychologie, biologie, výtvarné kultury a historie asi 130 žáků základních a středních škol. 

Tradičně se na průběhu podílejí i Dům digitálních dovedností, firma Pilsen Steel a Zoologická a botanická zahrada města Plzně. Mezi děti 19. října také zavítal znalec přírody a autor zvířecích večerníčků Václav Chaloupek, který za velkého zájmu vyprávěl o pozorování a filmování zvířat v přírodě.

Úspěšní absolventi Dětské univerzity převezmou diplomy z rukou rektora ZČU a děkana FPE na slavnostní promoci ve čtvrtek 8.února 2018.

Galerie


Fakulta pedagogická

Lenka Benediktová

29. 11. 2017