V Plzni proběhlo výjezdní zasedání studentských unií

V Plzni se na pozvání Stavovské unie studentů ZČU sešli zástupci studentských unií z vysokých škol v ČR.

Kromě vzájemného seznámení čelních zástupců studentských unií vysokých škol z Prahy, Ústí nad Labem, Ostravy, Opavy, Brna a Mladé Boleslavi a prezentací jednotlivých unií bylo na programu jednání o klíčových tématech, která jsou společná veskrze všem studentským spolkům a organizacím. Jednalo se především o postavení studentských unií v systému konkrétních vysokých škol a spolupráci s vedením univerzit, o financování chodu organizací a jejich projektů, dále o vzájemné spolupráci mezi jednotlivými organizacemi a městy na společných projektech. Jednání svými myšlenkami a příspěvky významně oživili hosté, mezi kterými byli rektor ZČU Miroslav Holeček, prorektor pro studijní a pedagogickou činnost Ladislav Čepička a předseda Studentské komory Akademického senátu Michal Volf.

Zástupci studentských unií se během víkendového zasedání seznámili i s areálem ZČU na Borech, zejména novou budovou FAV, areálem vysokoškolských kolejí na Lochotíně a prostory univerzitní kavárny Íčko. Navštívili ale i centrum Plzně, pivovar a areál Lochotínského amfiteátru.

Zástupci unií hodnotili setkání jako velice přínosné, přičemž si cenili především prvotního vzájemného osobního kontaktu, na nějž snad do budoucna navážou dalšími setkáními. Akce byla významnou měrou podpořena z grantového systému GRAS ZČU.


Galerie


Zástupci studentských unií z vysokých škol ČR

Celouniverzitní

Eliška Burdová

30. 10. 2015