Desítky nejmladších studentů se těší na promoci

Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni uspořádala na podzim čtvrtý ročník Dětské univerzity. Desítky školáků si tak opět vyzkoušely, jaké to je studovat na vysoké škole. Slavnostní promoce úspěšných 119 absolventů se uskuteční ve čtvrtek 8. února od 14:45, 16:00 a 17:15 hodin v aule budovy ZČU v Jungmannově ulici 1.

Žákům základních škol umožňujeme touto formou seznámit se s vysokoškolským prostředím. Prostřednictvím praktických a tvůrčích aktivit se učí dívat se na svět zvídavě, klást si otázky a vlastní činností na ně nacházet odpovědi. Dětská univerzita je určena nejen žákům 2. stupně základních škol, ale také žákům 1. stupně, pro které je nabídka kroužků a zájmových aktivit malá. Věříme, že se s účastníky za několik let setkáme jako se studenty některé z fakult Západočeské univerzity," říká děkan pedagogické fakulty Miroslav Randa.

Chlapci a děvčata ze základních škol a nižších ročníků gymnázií docházeli na fakultu jednou za týden a účastnili se zajímavých přednášek a workshopů z matematiky, fyziky, technické výchovy, chemie, biologie, výpočetní techniky, ale také hudební a výtvarné výchovy, německého jazyka, anglického jazyka, pedagogiky, historie a tělesné výchovy. Tradičně se na výuce také podílely Centrum robotiky, firma Pilsen Steel a Zoologická a botanická zahrada města Plzně.

„Velký zájem byl o pokusy s tekutým dusíkem, magnety či o strojní a ruční obrábění materiálů. Zájem vzbudily i aktivity ostatních kateder. Premiérově přišel mezi děti autor  ‚zvířecích večerníčků, senátor Václav Chaloupek," uvedl garant Dětské univerzity Josef Kepka.

Galerie


Fakulta pedagogická

Šárka Stará

02. 02. 2018