Atašé pro vědu a technologie z čínské ambasády podpořila rozvíjející se spolupráci s NTC

Delegace Velvyslanectví Čínské lidové republiky jednala 9. února o podpoře výzkumných projektů a mobilit.

Delegace z čínské ambasády složená z atašé pro vědu a technologie Xiaolin Guo a tajemníka pro vědu a technologie Yunfana Zhanga doprovázená prezidentem New Silk Road Chamber of Commerce Wanmingem Wangem se zajímala především o podpoření již probíhající spolupráce v oblasti virtuálních modelů lidského těla mezi vysokoškolským ústavem Nové technologie – výzkumné centrum (NTC) a Tianjin University of Technology (TUST).

Ředitel NTC Luděk Hynčík představil konkrétní kroky, které budou v nejbližších týdnech realizovány. Již v březnu přijede na dlouhodobou stáž na Fakultu aplikovaných věd post-doktorand Wenle Lv z TUST, který se bude věnovat modelování lidského těla z hlediska bezpečnosti v dopravě. Další formou spolupráce budou přednáškové cykly pro studenty ZČU i TUST. Z dlouhodobého hlediska diskuse směřovala k hledání možností finanční podpory projektu zaměřujícího se na bezpečnost účastníků v dopravě.

Delegace navštívila rovněž Fakultu strojní, kde atašé Guo nabídla možnost finanční podpory formou krátkodobých stáží ve výzkumných institucích v Číně. Na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara se intenzivně zajímala o možnosti krátkodobých i dlouhodobých studijních pobytů a rovněž o letní školu Art Camp, kterou fakulta pravidelně organizuje. 

Galerie


Nové technologie - výzkumné centrum

12. 02. 2018