Ambice neměním, tým má velký potenciál, říká trenér Ceperko

Akademici Plzeň mají za sebou první tři zápasy sezóny, z nichž o body obrali zatím pouze prvního soupeře, tým Technika Praha.

U hlavního trenéra týmu, Tomáše Ceperka, jsme zjišťovali, jaké má dojmy z prvních zápasů, zda se změnily jeho ambice či jak si u něj stojí hráči s fyzickou připraveností.

Vyšlo během prvních zápasů najevo, že by některý z hráčů zanedbával předsezónní přípravu?

"Nemohu říct, že by mě vyloženě někdo z hráčů zklamal, co se týče fyzické připravenosti. V celkovém měřítku máme tým po kondiční stránce dobře připravený. Navíc na kondici pracujeme stále i během sezóny, a to jak na ledě, kde tréninky jsou hodně náročné, tak na suchu."

Máte za sebou už tři zápasy. Jak jste zatím spokojen s projevem týmu?

"Co se týče projevu a dodržování herního systému, spokojený jsem. Hráči se začínají sžívat s novým herním stylem. Myslím, že mu sami začínají věřit a ví, že je to cesta k úspěchu. Také proto dělají vše, co je v jejich silách. Bohužel s bodovým ziskem spokojen nejsem. Máme velmi bojovný tým, který se za žádné situace nevzdává, což ostatně potvrzují zápasy na Slovensku."

Poslední dva zápasy jste prohráli. Kde spatřujete nějakou příčinou neúspěchu?

"Hráči makají, snaží se. Bohužel se musíme vyvarovat individuálních, až školáckých chyb, které naši hru sráží, a dostáváme tak hloupé a zbytečné góly. Musíme zlepšit koncentraci a individuální práci jednotlivců při hře. Řekl bych, že si dáváme pozor na to, abychom zbytečně nefaulovali. Problém zbytečného faulování byl jedním z prvních cílů, na které jsem se v týmu zaměřil s úmyslem to změnit. Částečně se nám daří vyvarovat se podobných chyb, ale i zde se musíme zlepšit. Je před námi ještě hodně práce."

Nezměnily se vaše ambice či naděje, které jste před sezónou měl, když jste viděl konkurenci v lize při hře?

"Své ambice určitě neměním. Po třech odehraných kolech musím říct, že tým má velký potenciál a má na to, hrát na předních pozicích tabulky. Musíme dobře pracovat na trénincích a výsledky se dostaví. Soutěž bude velmi vyrovnaná, bude záležet na každém bodu. O to víc nás mrzí, že jsme z Bratislavy nepřivezli ani bod. Přitom jsme měli na to, přivézt jich šest. Ovšem určitě nepodléháme panice. Je začátek sezóny, ze zápasů si bereme pozitiva a na těch negativech budeme pracovat. To se jistě projeví nejen na hře, ale i na výsledcích."

Přejeme Tomášovi i celému týmu Akademiků mnoho zdaru do dalších zápasů!




Celouniverzitní

Nikola Havelková

04. 11. 2015