Architekt zve zaměstnance ZČU na procházky kampusem

Další částí průzkumu, jehož cílem je navrhnout úpravy veřejných prostranství v univerzitním kampusu na Borech, jsou procházky s architekty a následný workshop. Setkání se zaměstnanci univerzity proběhnou ve dnech 23. a 29. května.

Průvodcem po kampusu, na který se zájemci podívají také ze střechy Fakulty elektrotechnické, bude architekt Jakub Mareš z Ateliéru k světu. Následovat bude plánovací a tvůrčí dílna, kde zúčastnění pohovoří o problémech kampusu a navrhnou jeho úpravy. Kdo bude chtít, může se zúčastnit jen úvodní části programu.

Zájemci o procházky a následný workshop si mohou vybrat ze dvou termínů. Ve středu 23. května se setkání uskuteční od 13:00 do 16:30 hodin, v úterý 29. května od 9:30 do 13:00 hodin. Sraz je vždy před vchodem do budovy Fakulty elektrotechnické. Svoji účast prosím potvrďte emailem na adresu helena.simicova@cpkp.cz.

Srdečně zveme zaměstnance, aby se přišli podělit o svůj názor. Setkání pro ZČU pořádá Centrum pro komunitní práci západní Čechy ve spolupráci s Ateliérem k světu. 

Již proběhlého setkání se studenty se zúčastnilo 35 zájemců. „Během diskuse studenti nejvíce řešili problémy při průchodnosti areálem a budovami. Rádi by také udělali centrální prostranství kampusu útulnější a lákavější k pobytu,“ shrnula za realizátory průzkumu Pavla Dusíková z Centra pro komunitní práci západní Čechy.

Výstupy z workshopů doplní názory studentů a zaměstnanců ZČU získané prostřednictvím pocitové mapy a elektronického dotazníku. Poté bude následovat zpracování získaných podnětů. Závěry celého šetření by měly být prezentovány na červnovém zasedání Akademického senátu.

Galerie


Celouniverzitní

21. 05. 2018