Minulý týden probíhal na ZČU první International Staff Week

Druhý květnový týden se na ZČU sjeli zástupci z devíti zemí a čtrnácti univerzit. Nechyběly mezi nimi již tradiční partnerské univerzity jako finský HAMK, německé HTWK Lipsko či turecké Gazi a Kastamonu, ale i noví potencionální partneři, kteří měli možnost strávit v Plzni celý týden.

Pro dvaadvacet účastníků byl připraven bohatý program, který zahrnoval nejen prohlídku kampusu na Borech a workshopy na nyní často diskutovaná témata jako Internationalization, Social networks či Double degree, ale i návštěvu pivovaru nebo prohlídku centra Plzně.

Ve čtvrtek se mohli zástupci plzeňských fakult osobně setkat s hosty, projednat s nimi nové možnosti partnerství a otevřít tak našim studentům dveře pro studijní stáže na nových institucích jako např. švédské Karlstad University, španělské University of Navarre či tradiční Istanbul Technical University, třetí nejstarší technické univerzitě na světě.

Celý tým za pořádající Kancelář rektora - Zahraniční vztahy by tímto chtěl poděkovat všem kolegům, kteří vyšli organizátorům při přípravě akce vstříc, a zároveň věří, že se tak podařilo založit tradici pořádání každoroční jarní akce  International Staff Week a tím přispět k šíření dobrého jména Západočeské univerzity v Plzni i za hranicemi republiky.

Galerie


Uvítání rektorát

Uvítání rektorát

Na FEL

RICE

Družba

Návštěva pivovaru

Welcome dinner

Na FPR

Workshop Internacionalizace a Social networks

Prezentace ESN Pilsen

Zakončení v univerzitní knihovně

International Office

Jana Ovsjanniková

21. 05. 2018