Mezi vystavovateli na Veletrhu vědy je i ZČU

Od 7. do 9. června se na výstavišti PVA EXPO Praha v Letňanech koná jedna z největších populárně-naučných akcí v ČR - Veletrh vědy. Mezi účastníky nechybí ani Západočeská univerzita. 
Veletrh vědy, který pořádá Akademie věd ČR, se letos koná už počtvrté a nabízí více než stovku expozic, na nichž se prezentuje přes 80 vystavovatelů. Vedle pracovišť pořadatelské Akademie věd jsou to také vysoké školy a další vědecké instituce a firmy.

Formou expozic, přednášek a vědeckých show ukazuje veletrh nejširší veřejnosti to nejzajímavější z české vědy, a to ze světa přírodních, technických, humanitních i společenských oborů. Západočeská univerzita návštěvníkům veletrhu představuje projekt studentské formule, na němž se podílejí studenti všech tři technických fakult a Fakulty ekonomické, nebo výsledky práce výzkumníků z Regionálního inovačního centra elektrotechniky - mezinárodně úspěšný chytrý hasičský oblek, chytré textilie a tištěnou elektroniku. Fakulta aplikovaných věd vystavuje interaktivní bludiště, určené především mladším návštěvníkům veletrhu. Zastoupení zde má také Fakulta pedagogická a její katedra matematiky, fyziky a technické výchovy. Prostřednictvím obrazové výstavy se návštěvníci akce mohou seznámit se všemi výzkumnými centry ZČU. 

Kompletní program a veškeré potřebné informace jsou zveřejněny na webových stránkách Veletrhu vědy.

Galerie


Celouniverzitní

06. 06. 2018