Západočeská univerzita je škola doporučená zaměstnavateli

Elektrotechnická a strojní fakulta obsadily 6. a 7. místo v anketě pořádané Klubem zaměstnavatelů.

Cílem soutěže „Škola doporučená zaměstnavateli 2015“ je vytipovat ve spolupráci s personalisty významných firem střední a vysoké školy, které nejlépe dokážou připravit své absolventy do praxe. Do druhého ročníku se zapojily firmy jako ŠKODA AUTO, ČEZ, Česká pošta, FOXCONN, Robert Bosch, AGC, ArcelorMittal Ostrava, O2, T-Mobile, Siemens, Continental a další významní zaměstnavatelé z celé republiky.

„Je vidět, že se projevují dlouhodobé aktivity a kroky, které naše fakulta v tomto směru k významným průmyslovým partnerům udělala. Jsme s nimi v úzkém kontaktu a sledujeme aktuální trendy vývoje v zájmových oblastech, spolupracujeme na výzkumných projektech a významnou část této spolupráce aplikujeme ve studijních oborech,“ reagoval na výsledek ankety děkan Fakulty elektrotechnické ZČU Jiří Hammerbauer.

„Umístění na předních pozicích mne osobně velmi potěšilo. Není to úspěch jednotlivců, ale dlouhodobé spolupráce s průmyslovou praxí, kde dostáváme pozitivní impulsy pro rozvoj studijních oborů i spolupráci  ve vědě a výzkumu,“ doplnil děkan Fakulty strojní ZČU Milan Edl.

Více informací naleznete v tiskové zprávě.


Celouniverzitní

Kamila Kolářová

20. 11. 2015