Vedení pedagogické fakulty se setkalo s řediteli škol

Spolupráce Univerzita

Současnou spolupráci škol a fakulty je třeba prohlubovat, zaznělo při neformálním jednání.

Padesátku ředitelek a ředitelů plzeňských mateřských, základních a středních škol pozvalo k neformálnímu setkání vedení Fakulty pedagogické Západočeské univerzity. Došlo na poděkování i na diskuzi o problémech, zaznělo rovněž, že současnou spolupráci škol a fakulty je třeba prohlubovat.

Ředitelky a ředitele přivítal děkan fakulty Miroslav Randa. U příležitosti 70. výročí založení pedagogické fakulty k nim hovořil nejen o práci fakulty a problémech s akreditacemi. ale také o financování činnosti kateder a dalších záležitostech. Ředitelkám a ředitelům poděkoval za jejich vstřícnost v zajišťování praxí a za ochotu podílet se na řešení projektů, které jsou pro existenci fakulty nezbytné. Následovala neformální diskuze. Hovořilo se například o nedostatku učitelů přírodovědných předmětů.

Jednání se kromě pedagogů zúčastnili také náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová, vedoucí Odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Plzeňského kraje Jaroslava Havlíčková, vedoucí Odboru školství magistrátu Města Plzně Dagmar Škubalová , ředitel Krajského inspektorátu České školní inspekce Pavel Honzík a ředitelka Národního institutu pro další vzdělávání Ladislava Šlajchová.

Galerie


Fakulta pedagogická

Pavel KORELUS

16. 11. 2018