Zástupci středních škol z města Tchien-ťin v Číně navštívili ZČU

Spolupráce Studium

Kromě vazeb s čínskými vysokými školami rozvíjí Západočeská univerzita vztahy i s těmi středními. Zástupci šesti z nich měli koncem listopadu možnost plzeňskou univerzitu navštívit a setkat se i s řediteli místních středních škol.  
Na Západočeské univerzitě přivítal čínskou delegaci prorektor Ladislav Čepička. Mimo jiné uvedl, že internacionalizace je jedním ze strategických cílů Západočeské univerzity. Luděk Hynčík, ředitel výzkumného centra NTC, které iniciovalo uzavření smlouvy o splupráci s univerzitou v Tchien-ťinu,hostům z tohoto severočínského města Západočeskou univerzitu představil. "Absolventi čínských středních škol mohou být potenciálem pro Západočeskou unverzitu," řekl Luděk Hynčík. Lenka Porazilová ze Zahraničních vztahů pak poskytla informace o studijních oborech, které univerzita nabízí, i o podmínkách, za jakých lze studovat.

Vzhledem k zaměření čínských středních škol, které byly na setkání zastoupeny, se jednání zúčastnili také proděkan Fakulty elektrotechnické Jan Michalík a proděkan Fakulty aplikovaných věd Pavel Baroch. K nim čínští hosté směřovali řadu svých dotazů, tak aby získali maximum informací, týkajících se například možnosti získání stipendií čínskými studenty, podmínek přijetí nebo samotného průběhu studia.   

Odpoledne se zástupci čínských škol setkali v prostorách Středního odborného učiliště elektrotechnického se svými kolegy ze sedmi plzeňských středních škol.

Galerie


Nové technologie - výzkumné centrum

Šárka Stará

29. 11. 2018