International Day 2018 je tady!

Festival Konference Studium

Zahraniční vztahy Západočeské univerzity v Plzni pořádají první ročník akce International Day, jejímž hlavním cílem je propagace mobilit na ZČU.
International Day se uskuteční tento čtvrtek 6. 12. od 16 hodin v prostorách DEPO2015. Veškerý program je zdarma.

První část programu International Day, to budou stánky zahraničních univerzit s informacemi o studiu. Chybět nebudou ani univerzitní součásti, jako například US Point, Mezinárodní letní jazyková škola či Ruské centrum, prezentovat se budou také studentské organizace, které se podílejí na výjezdech studentů - ESN Pilsen, AEGEE, IAESTE a AIESEC. V neposlední řadě se akce zúčastní i studenti programu Erasmus, kteří jsou aktuálně na výjezdu zde na ZČU a pro účastníky připraví něco málo ze své tradiční kuchyně. Do DEPO2015 zavítají i absolventi programu Erasmus, kteří se ze svého zahraničního výjezdu nedávno vrátili.

Druhou část programu budou tvořit přednášky zajímavých osobností:

16:30 Travel hacking

Petr Novák poradí, jak cestovat a přitom neutratit všechny peníze. Letět letadlem a skoro nic neplatit? Půjčit si auto úplně zadarmo? Žádný problém - stačí vědět, jak na to!

17:40 Digitální nomádství - buzzword nebo budoucnost práce?

Dan Tržil během 2 let procestoval celý svět a přitom si dokázal na své cestování vydělávat. Na přednášce nám přiblíží, jaké bylo jeho cestování a jaké jsou výhody a nevýhody toho být novodobým nomádem.

18:15 Válečný konflikt v Sýrii a Iráku

Lenka Klicperová je novinářka a fotografka, která se snaží dokumentovat válku přímo na místě. Za poslední roky nasbírala spousty příběhů a fotografií, o které se s námi podělí.

19:15 Na cestě jižní Amerikou

Dominika Gawliczková nám přiblíží svoji téměř 12 000 km dlouho cestu plnou zážitků a nezapomenutelných dobrodružství.

20:30 Prezentace zahraničních studentů

Zahraniční studenti, kteří aktuálně pobývají na ZČU v rámci programu Erasmus, představí svoji zemi a kulturu prostřednictvím prezentace a ukázek ze své kuchyně - je se tedy na co těšit!

Více informací naleznete na Facebookové události International Day.

Galerie


International Office

Jakub Nedvěd

03. 12. 2018