Vyšel časopis ZČU&architektura

Studující Veřejnost Zaměstnanci

Nové číslo časopisu Západočeské univerzity v Plzni vás pomocí článků, fotografií a rozhovorů seznámí se všemi budovami, v nichž univerzita sídlí. Najdete ho ve stojáncích na fakultách a jako vždy také v elektronické verzi.

Ve stojáncích na všech fakultách Západočeské univerzity v Plzni je k mání nové číslo časopisu ZČU&…, tentokrát věnované architektuře. Na čtyřiceti stranách vás seznámí se všemi budovami, v nichž sídlí univerzita i její součásti – od památkového skvostu, jakým je budova Fakulty právnické, přes areál kampusu na Borech po zámek v Nečtinech.

Kdo je pod budovami podepsán a kdy vznikly? Sloužily vždy škole, nebo měly jiný účel? Jaké zajímavosti skrývají? To vše se dočtete. Nechybí ani rozhovory, díky nimž můžete poznat například autora univerzitního kampusu Pavla Němečka a jeho syna Daniela, který na jeho práci navázal, nebo se na ZČU podívat očima architekta a památkáře Petra Domanického. Dozvíte se, jak mohl vypadat kampus, kdyby původní plány vyšly, a zároveň také nahlédnete do budoucnosti. Na závěr vás prověří malý test.

Časopis ZČU&architektura si můžete přečíst také v elektronické podobě. Navazuje na pět předchozích čísel věnovaných umění, 25. výročí ZČU, absolventům, vědě a studentům. Všechna čísla najdete zde.

Přejeme příjemné čtení!

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

08. 01. 2019