Vyjeďte na stáž s IAESTE

Získáte tak pracovní zkušenosti v oboru a zdokonalíte své jazykové znalosti.

Snad každá firma chce po potenciálních zaměstnancích nějakou praxi a Ty se ptáš, kde jí máš vzít, když ještě studuješ? Chceš získat nějaké pracovní zkušenosti ve svém oboru, ale nevíš jak? Pak přesně pro Tebe máme jednoduché řešení! Vyjeď na stáž s IAESTE!

Co vlastně IAESTE znamená? IAESTE je mezinárodní studentská organizace, která působí ve více než 86 zemích světa a její hlavní činností je zprostředkovávání odborných mezinárodních výměnných stáží. Jednoduše řečeno – posíláme naše studenty na zahraniční praxe a staráme se o zahraniční stážisty u nás. Zaměřujeme se především na techniky, ale na své si u nás mohou přijít i ekonomové nebo umělci. 

Říkáš si, že vyjet na stáž je strašně složité? Pak nemáš pravdu. Se vším Ti pomůžeme. Stačí se zaregistrovat na www.zkus.to – k tomu potřebuješ jen svůj životopis a výpis předmětů nebo studijního plánu – a pak už jen čekat na zveřejnění praxí, které probíhá vždy na přelomu ledna a února. Po výběru stáže tě čeká pohovor se členem IAESTE , to abychom si ověřili tvé znalosti a úroveň jazyka. Pokud úspěšně projdeš pohovorem, budeš nominován na praxi. To znamená, že musíš vyplnit několik dokumentů a předat je IAESTE, které je pošle Tvému potenciálnímu zaměstnavateli, který Tě musí akceptovat. A pak hurá na stáž!

Nezapomeň, že po celou dobu jsou Ti k dispozici členové Tvého lokálního centra, kteří Ti se vším ochotně pomůžou a poradí. Na stáží se o Tebe pak starají členové tamního centra. Více informací najdeš na www.zkus.to. Tak neseď doma a vyleť na stáž!

Celouniverzitní

Tereza Čermáková

25. 11. 2015