Fakulta aplikovaných věd uspořádala geodetický seminář

Na půdě výzkumného centra NTIS – Nové technologie pro informační společnost se 26. 11. uskutečnil seminář k problematice geometrických plánů a vytyčování hranic pozemků. 

Tento seminář se konal ve spolupráci s oddělením geomatiky fakulty aplikovaných věd, Komorou geodetů a kartografů a Katastrálním úřadem pro Plzeňský kraj a dorazilo na něj téměř 100 účastníků z řad odborné geodetické veřejnosti, akademiků a studentů, a to nejen ze západních Čech.

Jan Kmínek informoval o záměrech v oblasti legislativních změn a zkušebního provozu webové služby poskytování informací a podkladů pro geometrické plány, možnosti inkasního hrazení poplatků a náležitostí stejnopisů geometrických plánů. Michal Votoček se následně soustředil na technické aspekty tvorby geometrických plánů v programovém prostředí WKokeš. Místopředseda ČÚZK a ředitel sekce zeměměřictví a katastru nemovitostí Karel Štencel přednesl své teze k postupům při vytyčování hranic pozemků se záměrem takto novelizovat prováděcí vyhlášku ke katastrálnímu zákonu. 

Probíraná témata semináře vyvolala rozsáhlou odbornou diskuzi, v některých okamžicích i polemiku. Účastníci hodnotili seminář velmi kladně, k čemuž přispěla nejen probíraná témata a jejich relevantnost v každodenním profesním životě především účastníků z řad odborné veřejnosti, ale také návštěvnost celé akce.

Galerie


Fakulta aplikovaných věd

Jana Varnušková

02. 12. 2015