Na Fakultě aplikovaných věd se již potřetí konala soutěž Catalysts Coding Contest

Soutěž Studující Univerzita

V pátek 22. března hostila katedra informatiky a výpočetní techniky Fakulty aplikovaných věd ZČU v pořadí třetí programátorskou výzvu vyhlášenou společností Catalysts. Tato mezinárodní soutěž s tradicí od roku 2007 probíhá na třech kontinentech a Plzeň je jejím jediným hostitelem v ČR.

O letošní ročník soutěže Catalysts Coding Contest byl velký zájem a kapacita plzeňské lokace byla zcela vyčerpána. Celkem se v Plzni sešlo třicet odvážlivců, aby se přidali k dalším více než třem tisícům soutěžících z 34 měst v 16 státech a snažili se vyřešit programátorskou výzvu, kterou připravila společnost Catalysts. Do soutěže se zapojili nejen studenti ze škol a univerzit, ale i zkušení odborníci v oboru.

„Letošním tématem byla invaze mimozemšťanů a příběh měl opět sedm úrovní. Mimozemšťané se pohybovali po mapě a například v první úrovni šlo jen o predikci cílových pozic podle jednoduchých pravidel, v dalších úrovních byla pravidla pohybu složitější a v mapě přibyly i obranné mechanismy,“ uvádí Martin Maňák z FAV, organizátor soutěže v Plzni.

Nejlepší tým M&M, studenti Martin Brom a Martin Bruna, v poslední půlhodině soutěže úspěšně dokončili pátou úroveň a jako odměnu si kromě poháru odnesli SSD disk o kapacitě 1TB. V globálních výsledcích tento tým obsadil krásné 32. místo v konkurenci více než tisíce týmů. Výsledková listina plzeňské části je dostupná zde.

Velké poděkování patří firmě CertiCon a.s. - generálnímu partnerovi soutěže v plzeňské lokalitě, která sponzorovala věcné ceny pro nejlepší řešitele a společně s Platformou informačních technologií zajistila občerstvení pro soutěžící v průběhu soutěže.

Další příležitost soutěžit bude 6. listopadu 2019.

Galerie


Fakulta aplikovaných věd

Zuzana Majdišová

25. 03. 2019