Univerzita hostila česko-bavorské fórum

Zúčastnilo se ho více než 80 zástupců akademické obce a podniků.

Česko-bavorské kooperační fórum, jehož hlavním cílem bylo podpořit přeshraniční spolupráci akademické obce a podniků, se uskutečnilo 3. prosince v budově fakulty aplikovaných věd. Západočeská univerzita pozvala ke společnému setkání zájemce z řad zejména malých a středních podniků, ale i výzkumných institucí a vysokých škol.

Účastníci fóra nejprve absolvovali komentovanou prohlídku výzkumných center NTIS a RTI a navštívili rovněž Fakultu elektrotechnickou ZČU. V budově Fakulty aplikovaných věd ZČU je přivítal prorektor pro rozvoj a vnější vztahy Vladimír Duchek, který jim představil Západočeskou univerzitu v Plzni. S agenturou Invest in Bavaria seznámila přítomné zástupkyně ředitele Patricie Callies. Představitelé této společnosti poté diskutovali se zástupci bavorských hospodářských komor o možnostech česko-německé spolupráce firem a výzkumných institucí, nechyběly ani příklady dobré praxe. Závěrečnou část fóra tvořil tzv. speed business meeting, interaktivní dvoustranné rozhovory.

Fórum uspořádala bavorská agentura pro podporu podnikání a investic Invest in Bavaria, obdoba českého Czechinvestu, ve spolupráci s příhraničními bavorskými hospodářskými komorami IHK Regensburg, IHK Passau a IHK Bayreuth, českými regionálními hospodářskými komorami z Karlovarského, Plzeňského a Jihočeského kraje a Západočeskou univerzitou v Plzni.

Galerie


Celouniverzitní

04. 12. 2015