Fakulta filozofická zve na besedu s Jindřichem Šídlem

Beseda Studující Univerzita

Cyklus besed Univerzita jako příležitost, který od loňského podzimu pořádá Fakulta filozofická, se v květnu pro tento akademický rok uzavře. Hostem diskusního setkání, které se uskuteční v úterý 7. května od 17 hodin v aule Fakulty pedagogické ve Veleslavínově ulici, bude novinář Jindřich Šídlo.

Novinář, redaktor a politický komentátor Jindřich Šídlo působil v týdeníku Respekt, Mladé frontě DNES, Hospodářských novinách a České televizi, v současné době uvádí satirický pořad Šťastné pondělí na portálu Seznam Zprávy. V Plzni bude Jindřich Šídlo debatovat o aktuálních otázkách české mediální krajiny. Řeč bude i o významu humanitního a společenskovědního vzdělání při kultivaci veřejného prostoru.

Beseda nazvaná Univerzita jako příležitost poznat mediální svět uzavře cyklus, který na Západočeské univerzitě probíhal po celý akademický rok. Hosty setkání byly novinář Erik Tabery, biochemik Martin Fusek, sociolog Dušan Lužný nebo japanolog Roman Kodet.  Besedy zaměřené na význam humanitních oborů, vzdělávání, vědu a obecně fungování moderních společností v 21. století budou pokračovat i v příštím akademickém roce.

Vstup na besedu je zdarma. Více informací naleznete na webových stránkách Univerzita jako příležitost.

Galerie


Fakulta filozofická

Naděžda Hlaváčková

30. 04. 2019