Spolupráce fakulty aplikovaných věd s univerzitou v Dubaji se dočkala ocenění

Spolupráci mezi Západočeskou univerzitou v Plzni a Zayedovou univerzitou v Dubaji ocenila ratingová agentura Czech TOP 100.

Projekt Analýza dat v sektoru ubytovacích služeb, který probíhal v letošním roce v dubnu a v říjnu pod záštitou firmy Palaxo Technologies, se zabýval zjednodušením porovnávání kvality hotelů a oblíbenosti turistických oblastí. Nástroj využívající inteligentní analýzu dat ze sociálních sítí a externích webových stránek byl vytvořen pro sektor ubytovacích služeb Spojených arabských emirátů. 

Odborníci na zpracování textu z výzkumného centra NTIS Fakulty aplikovaných věd ZČU si ocenění za spolupráci převzali osobně 18. listopadu v Dubaji.

„Využili jsme metody počítačového zpracování textu a analýzy velkých dat pro automatické spojení množství recenzí z několika rezervačních internetových serverů, jako je například booking.com, tripadvisor.com, agoda.com nebo hotels.com. Takto vytvořená data následně indexujeme a analyzujeme nástrojem ElasticSearch a výsledky analýzy vizualizujeme s pomocí nástroje Kibana. Vzniknou tak interaktivní grafy, které koncovým uživatelům umožní sledovat například spokojenost hostů v závislosti na časovém období, lokaci, národnosti či jazyku,“ vysvětlil vedoucí výzkumného týmu Miloslav Konopík z centra NTIS

Fakulta aplikovaných věd

07. 12. 2015