Studenti Fakulty pedagogické zabodovali při zpěvu i za klavírem

Soutěž Studující Úspěchy

Katedra hudební výchovy a kultury Fakulty pedagogické je pyšná na studenty, kteří ji reprezentovali v celostátní soutěži.

Studenti katedry hudební výchovy a kultury Fakulty pedagogické ZČU se s úspěchem účastnili Celostátní interpretační soutěže pedagogických fakult České republiky. Soutěž s mezinárodní účastí se konala 29. a 30. dubna na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

V tradiční interpretační soutěži se studenti ve dvou kategoriích prezentují v oborech Hra na klavír, Sólový zpěv, Hra na nástroj, Melodram a Sbormistrovství. V první kategorii přitom soutěží studenti, pro něž je soutěžní obor zároveň oborem studijním, a ve druhé kategorii jsou ti, kteří soutěžní obor nestudují.

Katedru hudební výchovy a kultury reprezentovali čtyři studenti v oboru Sólový zpěv a Hra na klavír. Jejich vystoupení bylo celkově velmi úspěšné. V oboru Sólový zpěv (I. kategorie) získala 1. místo Jitka Rosenbaumová a Hynek Hradecký čestné uznání. Na klavír je doprovázela vynikající pedagožka plzeňské konzervatoře Věra Müllerová. V oboru Hra na klavír (II. kategorie) pak získala 1. místo Pavlína Černá.

Gratulujeme!

Galerie


Pavlína Černá.

Jitka Rosenbaumová.

Hynek Hradecký.

Fakulta pedagogická

Pavel KORELUS

10. 05. 2019