Fakulta hostila DesignMeeting 2015

Mezinárodní setkání vysokých uměleckých škol přivedlo na Fakultu designu a umění Ladislava Sutnara desítky zástupců uměleckých škol a institucí.

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara se stala ve dnech 26. - 30. října dějištěm mezinárodního setkání uměleckých škol a institucí, na které dorazili zástupci třicítky vysokých uměleckých škol i institucí z České republiky, Slovenska, USA, Polska, Maďarska, Španělska, Itálie, Holandska, Francie, Německa, Dánska a dalších zemí. Program DesignMeetingu byl otevřený široké veřejnosti a vedle desítek pozvaných hostů, přednášejících, vyučujících a vystavujících se jeho různých částí zúčastnily desítky dalších zájemců, zejména studentů uměleckých škol a představitelů vzdělávacích a kulturních organizací.

Bohatý program nabídl účastníkům množství přednášek, workshopů, akcí a zajímavých diskusí nad úlohou a budoucností designu v dnešním světě. Součástí programu byl mimo jiné čtvrtý ročník předávání Ceny Ladislava Sutnara a přednášky letošních laureátů, série výstav představující tvorbu studentů zúčastněných uměleckých škol, předávání Ceny DesignMeetingu pro nejlepší práce přihlášené studenty a absolventy vysokých uměleckých škol, historicky první předávání ceny Redistru uměleckých výstupů MVSAE ACADEMICAE, jejíž laureátkou se stala doc. Milena Doptová, představení nové knihy vydané v rámci projektu Návrat Ladislava Sutnara s názvem Ladislav Sutnar - Inspirace dětem, výstava Osobnosti DesignMeetingu v Galerii Ladislava Sutnara a mnoho dalšího.

DesignMeeting 2015 dostál svým vysokým ambicím a stal se místem setkání odborníků, studentů, umělců a představitelů uměleckých škol a institucí z mnoha zemí světa. Nabídl bohatý program, inspirativní prostředí, možnost navázání nových kontaktů, sdílení dobré praxe a vytvoření nových profesních vazeb, které budou i nadále napomáhat rozvoji designu, podpoře uměleckého vzdělávání a kreativních průmyslů.


Galerie


Jedním z přednášejících byl držitel Ceny Ladislava Sutnara Lech Majewski

Renomovaný italský automobilový designér Maurizio Corbi vyučoval dvoudenní workshop

Součástí programu byl čtvrtý ročník udílení Ceny Ladislava Sutnara

Historicky první laureátkou ceny Registru uměleckých výstupů se stala doc. Milena Dopitová

Ocenění převzali i studenti, kteří zvítězili v soutěži Cena DesignMeetingu

Byla představena nová kniha z produkce FDULS: Ladislav Sutnar - Inspirace dětem

Z výstavy Osobnosti DesignMeetingu

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka Kodýtková

05. 11. 2015