Katedra hudební výchovy a kultury nově nabídne doktorské studium

Studium Studující Univerzita

Doktorský studijní program Hudební teorie a pedagogika bude čtyřletý, v prezenční nebo kombinované formě. Přihlášky fakulta přijímá do 20. září.

Už od nadcházejícího akademického roku 2019/2020 bude studijní nabídka Fakulty pedagogické ZČU bohatší. Katedra hudební výchovy a kultury totiž nově otevře doktorský studijní program. Národní akreditační úřad mu udělil akreditaci 20. června.

Doktorský studijní program bude čtyřletý, v prezenční i kombinované formě. Jeho odborným garantem se stal muzikolog, pedagog a skladatel Jan Vičar.

„Předpokladem k přijetí do doktorského studia je ukončené magisterské studium učitelství hudební výchovy nebo příbuzných studijních oborů (např. muzikologie, hudební umění aj.). Předpokládá se znalost minimálně jednoho světového jazyka, umožňující studium odborné literatury. Vítána je průběžná vědecká a publikační práce doložená aktivní účastí na odborných konferencích či samostatnou publikační činností,“ uvedla vedoucí katedry Romana Feiferlíková.

Do 20. září mohou uchazeči o doktorské studium podávat přihlášky s ověřenou kopií diplomu a strukturovaným životopisem, do stejného termínu musejí zaslat také disertační projekt a další materiály. Přijímací zkoušky se uskuteční 27. září v 9 hodin v prostorách katedry hudební výchovy a kultury FPE na adrese Klatovská 51 (místnost KL204d).

Přihlášky je třeba podat pomocí elektronické přihlášky, disertační projekt a další materiály mají uchazeči zasílat na adresu lkvetono@khk.zcu.cz. Administrativní poplatek za přijímací řízení je 500 Kč, veškeré podrobnosti o přijímacím řízení bude katedra zveřejňovat na svém webu.

Fakulta pedagogická

Pavel KORELUS

04. 07. 2019