Fakulta elektrotechnická uspořádala konferenci věnovanou průmyslovému inženýrství

Konference Spolupráce Věda

Od 23. do 26. července proběhl v plzeňském Parkhotelu třetí ročník evropské konference Industrial Engineering and Operations Management (IEOM).

Letošní ročník organizovala Fakulta elektrotechnická (FEL) Západočeské univerzity ve spolupráci s mezinárodní společností Industrial Engineering and Operations Management (IEOM). Záštitu nad akcí převzal ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Hlavním cílem konference bylo seznámit účastníky s tím, jak mohou různé oblasti průmyslového inženýrství a operativního managementu přispět k řešení jedné ze současných výzev, kterým čelí organizace v 21. století, tedy jak efektivně využít technologie Průmyslu 4.0 pro řízení podniků. Hlavním tématem konference proto bylo „Průmyslové inženýrství a operativní management pro Průmysl 4.0“.

Z více než 500 příspěvků zaslaných z 50 zemí světa bylo na konferenci přijato přibližně 320 příspěvků. Program tak mohl zahrnout mnoho zajímavých témat, o kterých diskutovali odborníci z celého světa. Většina z nich navštívila Českou republiku a Plzeň zcela poprvé. Konference tak významně přispěla k prohloubení mezinárodní spolupráce, a to nejen mezi výzkumníky, ale také mezi studenty. Tím je naplňován jeden z cílů mezinárodní organizace IEOM i strategické cíle ZČU v oblasti internacionalizace.

Kromě diskusí a prezentací v sekcích zazněly zajímavé přednášky vyzvaných osobností z oblasti průmyslu a z univerzit. Mezi klíčové řečníky patřili například:

Wolfgang Weissler – SIEMENS, Jose Luis Guerrero-Cusumano – Georgetown University, Petr Nekolný – VALEO, Zain Tahboub – Dubai Aviation Engineering Projects, Josef Basl – Západočeská univerzita v Plzni, Seifedine Kadry – koordinátorka programu dalšího vzdělávání, Roman Žák – Aimtec, Tomáš Vondrák – Continental Automotive, Sascha Gierlings – Fraunhoferův institut pro výrobní technologie (IPT), Luděk Janík - Eaton Corporation a další.

Celkově konference zahrnula více než 35 sekcí, zasahujících oblasti průmyslového inženýrství a operativního managementu a další specifická témata jako globální inženýrské vzdělávání, průmyslová řešení, Průmysl 4.0, logistika, doprava a řízení dopravy a řadu dalších.

Součástí konference byly návštěvy průmyslových podniků Pilsen Urquell, Škoda Transportation, laboratoří Západočeské univerzity, automobilky BMW v Řezně (Německo) a digitální továrny Siemens v Ambergu (Německo).

Všichni účastníci konference ocenili nejen kvalitu přednesených příspěvků a organizaci celé akce, ale i možnost poznat zajímavé historické památky města Plzně.

Galerie


Fakulta elektrotechnická

26. 07. 2019