Výzkumníci Fakulty elektrotechnické se úspěšně představili na konferenci MARSS

Konference Věda

Skupina odborníků z Regionálního inovačního centra elektrotechniky (RICE) Fakulty elektrotechnické (FEL) ve složení František Mach, Martin Juřík, Jiří Kuthan a Martin Vítek představila na začátku července své know-how v oblasti mikrorobotiky na mezinárodní konferenci MARSS (Manipulation Automation and Robotics at Small Scales) v Helsinkách.

Kromě příležitosti představit výsledky výzkumu zaznamenali zástupci FEL dva velmi důležité úspěchy. Jiří Kuthan byl za svůj příspěvek Magnetic actuation of multiple robots by the coplanar coils system nominován na ocenění Best Student Paper.  Přestože první cenu nakonec získal Will Langford z MIT Center of Bits and Atoms, je už samotná nominace Jiřího Kuthana v silné mezinárodní konkurenci úspěchem.

Další pak přinesla přehledová přednáška Františka Macha Soft-bodied miniature robotic swarm for biomedical applications, která představila výzkum celé skupiny vědců z FEL. Díky ní dostali odborníci z FEL od zakladatele konference nabídku na organizaci speciální sekce zaměřené na "micro-robotic swarms" na MARSS 2020 v Torontu a zároveň byl výzkumník František Mach zařazen do programového výboru.

Výzkumníci z FEL vystoupili celkem se čtyřmi přednáškami, které měly velký ohlas:

František Mach: Soft-bodied miniature robotic swarm for biomedical applications
Martin Juřík: Trade-off between resolution and frame rate for visual tracking of mini-robots on planar surfaces
Jiří Kuthan: Magnetic actuation of multiple robots by the coplanar coils
Martin Vítek: Precise Scanner of Magnetic Field Distribution

Galerie


Fakulta elektrotechnická

Iveta Pangrácová

01. 08. 2019