Dny otevřených dveří na ZČU začínají 11. ledna

Zájemce o studium přivítá ve svých prostorách nejprve filozofická fakulta.

Setkání začne v 15 hodin v místnosti č. 319 v budově fakulty v Sedláčkově ulici 15. Uchazeči se dozvědí vše potřebné o přijímacím řízení a podmínkách studia. Budou mít zároveň příležitost potkat své budoucí učitele, kteří jim poskytnou detailní informace k jednotlivým oborům a katedrám. Podrobnější informace najdete na webu fakulty.

14. ledna otevře své brány dokořán fakulta strojní. Po úvodním představení fakulty v 9 hodin bude následovat prohlídka jednotlivých pracovišť a laboratoří s praktickou ukázkou výzkumné činnosti fakulty. K vidění budou například numerické simulace proudění ve 3D v nejmodernějších softwarech či návrh lopatek parních turbín ve 3D. Program zpestří rovněž ukázka elektromotocyklu Électricité, formule SAE nebo návštěva „virtuální hospody“, která bude pomáhat při léčbě pacientů závislých na alkoholu.

Ve stejný den a ve stejné budově se představí také Ústav jazykové přípravy. Od 9 hodin zde návštěvníci budou moci zavítat do Ruského centra a US Pointu nebo si otestovat svoji jazykovou úroveň. Dozvědí se rovněž o široké nabídce odborně zaměřených i obecných jazykových kurzů angličtiny, němčiny, francouzštiny, španělštiny, italštiny, ruštiny a češtiny pro cizince, uvidí jazykovou laboratoř a mohou se zúčastnit ukázkových výukových hodin. 

O den později, v pátek 15. ledna, přivítá zájemce pedagogická fakulta v budovách ve Veleslavínově, Klatovské ulici a také na Chodském náměstí v době od 8 do 16 hodin. Budou si moci prohlédnout prostory pro výuku, sledovat ukázky práce kateder či zábavné experimenty v laboratořích.

Do konce ledna otevřou své dveře i další fakulty. Přehled všech termínů dnů otevřených dveří najdete zde


Celouniverzitní

Kamila Kolářová

07. 01. 2016