Největší evropský mezinárodním veletrh vysokého školství opět s účastí ZČU

Spolupráce Studující Univerzita

Více než šest tisíc účastníků z 95 zemí světa, včetně zástupců Západočeské univerzity v Plzni, se poslední týden v září sešlo v Helsinkách, kde se konal již 31. ročník mezinárodní konference a veletrhu European Association for International Education (EAIE).

Čtyřdenní program letošní konference byl jako vždy velmi nabitý a nabízel velké množství workshopů, seminářů a jiných setkání pod zastřešujícím tématem Encompassing all voices. Západočeská univerzita, reprezentovaná zástupci International Office a Fakulty elektrotechnické, vystavovala ve stánku Study in the Czech Republic, který zaštiťuje Dům zahraniční spolupráce v Praze. Prezentovalo se v něm rekordních 19 českých vysokých škol.

Během konference a veletrhu došlo na řadu úspěšných setkání se stávajícími i potencionálními zahraničními partnery. Mezi nově projednávané destinace v Evropě patří například španělská Universidad  Loyola Andalucia či francouzská Université de Bretagne. Zajímavá je pro naše studenty i nabídka nových letních škol na petrohradské ETU LETI nebo nabídka praktických stáží přímo na španělské Miguel Hernandez Universidad Elche.

Ze zámořských univerzit proběhla jednání s indickou Sharda University v Dillí, severoamerickou University of North Carolina Wilmington nebo japonskou Kanagawa University.

Od příštího akademického roku se mohou studenti těšit na možnost semestrálního studijního pobytu na Millikin University v Illinois, USA. Tato univerzita bude součástí nového stipendijního programu, plánovaného od ak. roku 2020.

Zástupci Fakulty elektrotechnické na EAIE jednali kvůli meziuniverzitní spolupráci v oblasti studentských a zaměstaneckých mobilit, společných studijnách programů (double degree) a spolupráci na výzkumných aktivitách R&D centra RICE. Jejich jednání měla rovněž upevnit a prohloubit už navázané vztahy. V rámci této návštěvy došlo také na návštěvy partnerské univerzity v Aalto a na univerzitě LUT v Lappeenranta.

Více informací ke konferenci a veletrhu naleznete na stránkách EAIE a v kanceláři International Office UI 112.

Galerie


ETU LETI, Petrohrad

Sharda University, Indie

TaiwanTech University

stánek Study in Finland

Oslo Metropolitan University, Norsko

Hochschule Hof, Německo

stánek Study in the Czech Republic

Université de Bretagne

ITMO Petrohrad

Université de Lille, Francie

International Office

Jana Ovsjanniková, Maryna Charlamova, Eva Kotoučová

02. 10. 2019