Další fakulty otevírají své dveře

V týdnu od 18. ledna zveme zájemce o studium ekonomie, elektrotechniky a nelékařských zdravotnických oborů.

19. ledna přivítá uchazeče ekonomická fakulta. V Plzni se zájemci o bakalářské studium sejdou v univerzitním kampusu na Borech v posluchárně EP 110 v 9 a 10.30 hod., uchazeči o navazující magisterské studium ve 12 hod. Dozví se zde informace o studijních oborech, možnostech studia v zahraničí a přijímacím řízení. Společnost SCIO představí testy obecných studijních předpokladů, které na fakultě nahrazují přijímací zkoušku. Obdobný program fakulta nabídne i ve své budově v Chebu, kde bude Den otevřených dveří probíhat v pátek 22. ledna od 11 hodin.

O den později, 20. ledna, se otevřou dokořán brány fakulty zdravotnických studií. Ta připravila pro návštěvníky pestrý program, který kromě tradičních informací k přijímacímu řízení zahrnuje například možnost vyzkoušet si resuscitaci na pacientském simulátoru „Metiman“, otestovat soupravu „Gama-beta“, která slouží k měření hodnoty ozáření, nebo si nechat změřit tělesný tlak, tuk či index BMI. Přístupné budou obě fakultní budovy, Tylova 59 i nám. Odboje 18.

Elektrotechnická fakulta připravila Den otevřených dveří na čtvrtek 21. ledna. Letošní novinkou bude možnost prohlédnout si nově vybudovanou unikátní halovou laboratoř výzkumného centra RICE. Výstavba budovy byla dokončena teprve před několika týdny, návštěvníci tak budou mít opravdu jedinečnou příležitost se na vše podívat ještě před zahájením běžného provozu. Informace o studiu zájemci uslyší v 10, 10.30 a ve 14 hodin. Ve vstupní hale fakulty se seznámí například s indukčním tavením kovů a trendů v obnovitelných zdrojích energie, novými senzory a inteligentním hasičským oblekem nebo s unikátními systémy na řešení fyzikálních polí. Spolu s průvodcem mohou zavítat i do vybraných laboratoří.

V posledním lednovém týdnu se představí ještě fakulta aplikovaných věd a fakulta právnická - obě pozvou uchazeče do svých prostor 27. ledna. Přehled všech termínů dnů otevřených dveří najdete zde.

Celouniverzitní

Kamila Kolářová

14. 01. 2016