Geomatika spoluorganizovala workshop na konferenci v Praze

Konference Otevřená data pro komerční sektor se věnovala představení evropských projektů zaměřených na podporu otevírání (nejen geo) dat.

Mrazivého 18. ledna se v prostorách České asociace pro geoinformace na Novotného lávce v Praze sešlo kolem 150 zájemců o problematiku Otevřených (geo)dat. Konference nazvané Otevřená data jako příležitost pro komerční sektor se zúčastnilo také oddělení geomatiky z fakulty aplikovaných věd, které je zapojeno v projektech OpenTransportNet, SDI4Apps a Foodie.

Hlavním tématem workshopu FAV byla prezentace datových sad a nastavení spolupráce mezi uživateli, výzkumníky a vývojáři zabývajícími se využitím otevřených dat (Open Data) pro nejrůznější komerční aplikace v oblasti dopravy, vzdělávání, životního prostředí, územního plánování, cestovního ruchu, turistiky, zemědělství a podpory obchodu s realitami. Účastníci se na něm seznámili s možnostmi, jak využít vzniklá otevřená data pro své aplikace. Workshop chtěl především podpořit aktivity vedoucí k lepší spolupráci mezi veřejným sektorem, výzkumem a malými a středními podniky.

Galerie


Fakulta aplikovaných věd

Pavel Hájek

21. 01. 2016