Fakulta filozofická se představí uchazečům

Tisková zpráva Univerzita Veřejnost

Dny otevřených dveří Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) vyvrcholí ve středu 29. ledna, kdy zve uchazeče k návštěvě hned pět fakult. Mezi nimi také Fakulta filozofická, která sídlí v Sedláčkově ulici.

Den otevřených dveří bude na Fakultě filozofické probíhat od 9 do 18 hodin. S pestrou nabídkou studijních oborů a programů se návštěvníci budou moci seznámit ve dvou budovách – v Sedláčkově ulici 19 se představí katedra filozofie a zamířit by sem měli i ti, které zajímá navazující magisterský studijní program Bavorská studia. Většina prezentací bude připravena v budově v Sedláčkově 15.

Na každého návštěvníka bude čekat v přízemí fakulty plánek budovy a rozpis, který jej nasměruje do příslušných pater a místností, kde se budou představovat jednotlivé katedry.  Žáci středních škol i jejich rodiče se interaktivní formou seznámí s pestrou paletou programů a oborů. Budou mít možnost v přátelské atmosféře diskutovat o přijímacím řízení, průběhu studia i o uplatnění absolventů, a to přímo se zástupci kateder, které jednotlivé obory zajišťují, a jsou tedy schopni poskytnout podrobné informace. Těšit se mohou také na jazykové kvízy, ochutnávky specialit cizích zemí, archeologické nálezy nebo interaktivní procházky Akropolí. Vyzkouší si také, jak pracuje stínový řečník. 

Filozofická fakulta nabízí studium bakalářských, navazujících magisterských i doktorských studijních programů. Díky zahraničním partnerům, jejichž počet průběžně roste, mohou její studenti vyjíždět na krátkodobé i dlouhodobé studijní pobyty prakticky do celého světa.

Více informací je k dispozici na webových stránkách fakulty. Přihlášky ke studiu bakalářských a navazujících magisterských oborů fakulta přijímá v elektronické podobě do 31. března 2020.

Fakulta filozofická

Šárka Stará

24. 01. 2020