Studenti katedry rehabilitačních oborů připravili další Fitness den pro amputáře

Spolupráce Studující Veřejnost

Na sobotu 22. února připravili studenti 3. ročníku fyzioterapie a ergoterapie katedry rehabilitačních oborů Fakulty zdravotnických studií Fitness den pro klienty s amputací.

Již 6. ročník akce proběhl tradičně s odbornou garancí fyzioterapeutky Hany Kohoutové a pod vedením lektorky Rity Firýtové ve spolupráci s občanským sdružením No foot, No stress a firmou Otto Bock ČR, s.r.o. v prostorách Rehabilitační kliniky Malvazinky v Praze. Dne se zúčastnilo 16 amputářů ve věku od 5 do 65 let a k pohybu se připojili i jejich rodinní příslušníci.

Na úvod Fitness dne se všichni protáhli při hodinové rozcvičce s prvky jógy, pak se zapotili při kruhovém tréninku na posilovacích strojích i s vlastní vahou, následovala škola chůze amputářů zakončená skvěle zatančeným a rozesmátým řeckým tancem a na závěr si účastníci akce v bazénu zahráli hry a nacvičili tanec. Studenti celý program připravili sami, vedli všechny pohybové aktivity a provázeli amputáře jako asistenti.

V přátelské atmosféře, která se prolínala celým dnem, dokázali studenti, amputáři i jejich blízcí posunout hranice svých výkonů a potvrdili tak, že dobře vedená pohybová aktivita boří hendikep.

Fakulta zdravotnických studií

Alena Lochmannová

26. 02. 2020