Rektor udělil cenu za skloubení sportovních a studijních výsledků

Lukostřelkyně Marie Horáčková převzala včera z rukou rektora Miroslava Holečka ocenění, které se uděluje v rámci vyhlášení nejlepších sportovců města Plzně.

Nadace sportující mládeže společně s městem Plzeň ocenila ve čtvrtek 17. března na plzeňské radnici mladé úspěšné sportovce, a poděkovala jim tak za vynikající reprezentaci města v tuzemsku i zahraničí. Přehled všech oceněných mladých sportovců najdete na stránkách nadace.

Již třetím rokem je součástí slavnostního ceremoniálu také udělení Ceny rektora Západočeské univerzity v Plzni v kategorii dorostu za skloubení sportovních a studijních výsledků. Tradice udílení této ceny vznikla na základě dlouhodobé spolupráce mezi Nadací sportující mládeže a univerzitou. Jak Nadaci sportující mládeže, tak univerzitě jde o to, aby sportovci nebyli jednostranně orientovaní, ale aby si díky kvalitnímu vzdělaní dokázali najít uplatnění i po skončení případné profesionální sportovní kariéry.

Studentka Marie Horáčková studuje poslední ročník gymnázia na Mikulášském náměstí a vedle vynikajících sportovních výsledků dosáhla v hodnoceném období průměru známek 1,92. Po maturitě, která ji letos čeká, plánuje pokračovat ve studiu na vysoké škole. Přehled jejích sportovních úspěchů v lukostřelbě i dosavadní sportovní kariéru je možné si přečíst zde.





Galerie


Celouniverzitní

18. 03. 2016