Příležitosti a výzvy pro podnikatelské vzdělávání na vysokých školách

Ve čtvrtek 17. března se v prostorách Plzeňského Prazdroje uskutečnila mezinárodní konference s názvem Příležitosti a výzvy pro podnikatelské vzdělávání na vysokých školách.

Konference byla součástí mezinárodního projektu "Innovative Entrepreneurship Education - Necessary Precondition for Future Prosperity of V4 Region", jehož koordinátorem je ekonomická fakulta a který je podpořen Mezinárodním visegrádským fondem.

Konferenci zahájil úvodním slovem rektor Západočeské univerzity Miroslav Holeček, který vyzdvihl důležitost tématu a roli univerzity v podpoře podnikatelského vzdělávání. Na vystoupení rektora navázal děkan ekonomické fakulty Miroslav Plevný, který zároveň představil účastníkům konference mezinárodní projekt v jehož rámci konference probíhala.

Následovala vystoupení zástupců státní a veřejné správy, představitelů asociací a institucí a také zástupců podnikatelů. Nechyběla ani vystoupení zástupců akademické obce, kteří prezentovali zajímavé a podnětné iniciativy v oblasti podnikatelského vzdělávání na vysokých školách. Účastníci konference měli také možnost seznámit se s celkovými výsledky dvouletého mezinárodního projektu, prezentovanými členy mezinárodního týmu. Konference tak nabídla mozaiku různých pohledů a přístupů k podnikatelskému vzdělávání a roli vysokých škol u nás i v zahraničí v dané oblasti a stala se inspirací pro oblast vzdělávání budoucích podnikatelů.

Galerie


Fakulta ekonomická

Dana Egerová

21. 03. 2016