Běží nominace na Cenu Ladislava Sutnara 2016

Odborná veřejnost má možnost nominovat kandidáty na prestižní ocenění do 31. května.

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara otevřela nominace na kandidáty pátého ročníku udílení umělecké ceny, která nese jméno světově uznávaného česko-amerického designéra Ladislava Sutnara.

Prostřednictvím každoročně udělovaného ocenění vyjadřuje fakulta poctu životu a dílu tohoto významného umělce a zároveň projevuje uznání výjimečným českým i zahraničním uměleckým a pedagogickým osobnostem i institucím.

"Prestižní ocenění, které má podobu Sutnarova loga přetvořeného do prostorového objektu, převzala v posledních čtyřech letech celá řada významných umělců i institucí. Loni si například pro ocenění přijeli zástupci Museum of Modern Art v New Yorku, profesní organizace designérů AIGA, cenu získala i společnost Plzeň 2015 o.p.s. a předseda její správní rady Martin Baxa, Art Institute of Chicago nebo Lobkowiczké sbírky. Z jednotlivců pak renomované osobnosti světa umění a designu jako Roger Remington, Milan Grygar, Lech Majewski a Jan Solpera," rekapituluje děkan Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Josef Mištera.

Aktuální výzva k nominování kandidátů na Cenu Ladislava Sutnara 2016 se obrací na odbornou veřejnost, která má možnost nominovat umělce či instituce s mimořádným přínosem pro svět umění a designu. Termín na podání nominací je 31. května 2016.

Informace o projektu i nominační formulář jsou k dispozici na webu fakulty v sekci Cena Ladislava Sutnara.

Z došlých nominací pak odborná porota, Umělecká rada Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU, vybere ty, kteří v úterý 8. listopadu 2016 převezmou ocenění.


Galerie


Laureáti Ceny Ladislava Sutnara 2015

Laureáti Ceny Ladislava Sutnara 2015

Za Plzeň 2015 cenu převzal Martin Baxa

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka Kodýtková

23. 03. 2016