Ekonomové hostili kolegy z USA

Projekt semestrálního kurzu s Marquette University je ve své polovině.

Ve dnech 19.-28. března navštívil Fakultu ekonomickou ZČU tým z USA v rámci již tradičního projektu, který fakulta každoročně pořádá s Marquette University v Milwaukee. Z Ameriky přijelo třináct studentů, dva profesoři a jedna pracovnice HR oddělení. Český tým letos tvoří deset studentů z bakalářských i navazujících oborů a čtyři pedagogové.

Letošní téma „Entrepreneurship and Innovation“ přivedlo české studenty a jejich americké protějšky ke spolupráci na komparativních analýzách klíčových z hlediska inovací v byznysu a podnikatelského prostředí u nás a v USA. Během týdne byl čas nejen projekty diskutovat a konzultovat, ale také navštívit významné firmy v Plzeňském nebo Karlovarském kraji a okusit něco z české historie, kultury a gastronomie.

Americká skupina odcestovala zpět domů na Velikonoční pondělí, ale již 8. dubna za nimi česká strana na týden odjíždí, aby dané projekty pracovní skupinky dokončily a prezentovaly na závěrečném setkání na americké univerzitě. Čeští účastníci se rovněž těší, že tentokrát noví američtí přátelé jim budou průvodci po jejich kultuře a zemi.

Tento projekt generuje nejen spoustu zážitků, ale také pomáhá oběma stranám vidět svět z větší šíře a perspektivy, prohlubuje komunikační dovednosti v angličtině, dává nahlédnout pod pokličku cizí kultury a pokládá velice dobré základy pro úspěšné budoucí uplatnění účastníků projektu v mezinárodních týmech.

Galerie


Fakulta ekonomická

Jiří Preis

04. 04. 2016