Prázdniny na univerzitě nabídnou osm letních škol

Kurzy zaměřené na cizí jazyky, informatiku, design či techniku se otevírají pro každého. Hlásit se do nich mohou žáci základních, středních škol, ale i vysokoškoláci či široká veřejnost.

Do letních škol, které budou na univerzitě probíhat téměř přes celé letní prázdniny, se zájemci mohou hlásit již nyní. 

  • Mezinárodní letní jazyková škola (MLJŠ) přináší tři unikátní týdny plné nevšedních zážitků a setkávání kultur, během kterých si účastníci zdokonalí své jazykové znalosti. MJLŠ probíhá od 11. do 29. července a přihlášky se podávají až do 17. května. Více informací zde.
  • Mezinárodní letní škola umění ArtCamp nabízí všem příznivcům umění nejen příjemné zpestření léta, ale i možnost objevit či prohloubit svůj talent nebo se připravit ke studiu umění na vysokých uměleckých školách. ArtCamp se koná od 11. do 29. července, uzávěrka přihlášek je 15. května. Podrobné informace zde.
  • Letní dětská univerzita JuniorFEL je určena pro žáky 5.–9. tříd základních škol nebo primy až kvarty víceletých gymnázií se zájmem o elektrotechniku. V době od 22. do 28. srpna se děti seznámí srozumitelnou a hravou formou se základními poznatky a zajímavostmi v oborech elektrotechnika a elektronika. Přihlásit se mohou do 30. dubna. Více o programu zde.
  • Campo Arduino je letní kybernetické soustředění pro studenty středních škol včetně víceletých gymnázií a pro žáky 2. stupně základních škol. Tématem soustředění je „kybernetika hrou“. Kybernetické soustředění proběhne od 8. do 12. srpna, přihlášky se podávají do 30. června. Více se dozvíte zde.
  • Letní škola virtuální reality, tentokrát s podtitulem „Udělej si vlastní hru“ je určena pro zvídavé studenty středních škol, kteří se v termínu 11. až 13. července seznámí s možnostmi 3D zobrazení, se speciálními haptickými ovladači a s náhlavním displejem Oculus Rift. Přihlášky se podávají průběžně až do naplnění kapacity na mailu: tucnak@kpv.zcu.cz.
  • Homo Economicus je určen žákům a studentům základních a středních škol ve věku od šesti let, kteří mají zájem nahlédnout do světa ekonomických věd. Účastníci zjistí, že ekonomie nejsou jen grafy a čísla, ale i zábava. Termín konání je od 11. do 15. července, uzávěrka přihlášek do 1. července. Podrobné informace zde.
  • Letní škola komunikace vědeckého výzkumu v anglickém jazyce je především pro studenty magisterských a doktorských programů a začínajícím vědcům, kteří potřebují hovořit a psát o svém výzkumu na odborné úrovni. Naučit se to mohou od 7. do 10. června a přihlášky se přijímají do 20. května. Více zde.
  • Letní škola pro uchazeče a studenty se speciálními vzdělávacími potřebami je určena uchazečům o studium na Západočeské univerzitě v Plzni se speciálními vzdělávacími potřebami. Přihlásit se mohou studenti 4. ročníků středních škol, kteří mají podanou přihlášku ke studiu na ZČU. Škola se koná od 29. srpna do 2. září, přihlášky se podávají do 30. června. Podrobné informace na této adrese.


Galerie


JuniorFEL

Mezinárodní letní jazyková škola

ArtCamp

Mezinárodní letní jazyková škola

ArtCamp

Mezinárodní letní jazyková škola

Celouniverzitní

07. 04. 2016