Studentský multižánrový festival Prkna Neprkna rozzáří centrum města

Již čtvrtý ročník přehlídky studentského umění obsadí ve středu 20. dubna od 14.30 hodin Proluku v Křižíkových sadech v centru Plzně.

Divadlo, hudba, tanec, akrobacie, výstavy, jarmark, tančírna pod širým nebem a mnoho dalšího čeká na návštěvníky festivalu Prkna Neprkna. Letos se například úplně nově představí závěsná akrobacie. Kromě ní se účastníci mohou těšit na maskérnu u Zombie nebo školu komiksu a pro velký úspěch bude opět prkenná neprkenná tančírna, kde si příchozí budou moci zatančit s lektorem, nebo se třeba jen podívat, jaké je to hezké, když to někdo umí. 

Festival Prkna Neprkna se chce stát místem či festivalem, kde se setkává alternativní umění s klasickým, kde se umění stává interaktivní záležitostí, kde mají možnost i studenti ukázat, co umí a co dělají ve svém volném čase. Je to i místo pro absolventy, plzeňské volnočasové spolky, komunity a organizace, které se zde mohou představit a využít k tomu profesionální techniky a prostoru v centru města. Letos budou Prkna spojena i s majálesovým průvodem, který odstartuje v 15 hodin. Festival pořádá Stavovská unie studentů ZČU.



Galerie


Studentské organizace

14. 04. 2016