Řekněte to tancem

Je čas vstát ze židlí, odtrhnout oči od obrazovek počítačů a udělat něco pro své tělo i mysl.

Letní škola ArtCamp už potřetí nabízí nevšední kurz tance pod vedením tanečnice Kateřiny Bednářové. Pod názvem "Principy současného tance" se skrývá týdenní pohybové soustředění, během kterého poznáte možnosti svého těla při hledání a objevování různých způsobů vyjádření prostřednictvím tance a pohybu. Budete překvapeni, co všechno vaše tělo dokáže.

Takto na kurz vzpomíná jeden z jeho loňských účastníků:

"Výhodou každoroční letní školy ArtCamp je pestrá nabídka nových uměleckých technik a přístupů, které si kromě veřejnosti mohou vyzkoušet i sami studenti. Mezi klasickou nabídkou, jako je figurální kresba, fotografie nebo třeba fashion design, se objevují i celkem unikátní možnosti včetně tanečně pohybového kurzu pod vedením Katky Bednářové. Pro ztuhlé umělce s celou škálou bolavých zad, zablokovaných krků či karpálních tunelů se tady nabízí něco opravdu nezvyklého, možnost udělat něco užitečného pro své tělo a zároveň nezanevřít na svou kreativní podstatu. Kurz Principy současného tance je totiž úžasným přívalem endorfinů, kde je však ponechán dostatečný prostor pro rozvíjení vlastních nápadů a kreativity. Stačí jen překonat počáteční ostych a stud, obléknout tepláky a objevovat netušený umělecký potenciál pohybu. Odměnou bude člověku přátelská atmosféra s vlídným vedením a spoustou zábavy, která za ty trochu unavené nohy stojí!"

Kurz Principy současného tance proběhne v termínu 25. - 29. července 2016.

Kompletní nabídku kurzů letní školy ArtCamp 2016, kde jich na vás letos čeká 35, najdete na www.fdu.zcu.cz/artcamp v sekci Přehled kurzů.


Galerie


Čeká vás řada improvizačních cvičení

Ze závěrečného vystoupení

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka Kodýtková

18. 04. 2016