Oslavte 25. výročí založení univerzity během s rektorem

Ve středu 27. dubna se koná další z akcí v rámci oslav 25. výročí založení univerzity, štafetový Běh s rektorem, určený nejen studentům, ale také zaměstnancům a široké veřejnosti.

Štafetový závod dvoučlenných týmů v délce 1,5 km odstartuje ve středu 27. dubna v 16.30 hodin v kampusu na Borských polích. Nejprve si všichni mohou zkusit zaběhnout zahřívací kolo v délce 400 metrů. Poté už pokračují dále první běžci z přihlášených dvojic, přičemž každý ze dvojice poběží střídavě dva okruhy. Trasa povede okolo celého kampusu, start a cíl bude před tělocvičnou. Podrobná mapa závodu je ke zhlédnutí zde. Ve stejnou dobu bude v kampusu ZČU probíhat tradiční Kapeláž – festival studentských kapel, který obstará hudební kulisu k závodu. Ti, kdo nepoběží, tedy mohou poslouchat hudbu a fandit kolegům ve sportovních dresech.

Akce je určena studentům, zaměstnancům i veřejnosti, přihlásit se může kdokoli. Kvůli organizaci štafetového běhu je třeba, aby se zájemci po dvojicích předem zaregistrovali na stránkách katedry tělesné výchovy a sportu. Prvních sto přihlášených týmů obdrží po doběhnutí pivo zdarma, nejrychlejší tři dvojice budou oceněny. Zároveň bude vyhlášen i vítěz celouniverzitní soutěže O pohár rektora ZČU, v níž fakultní týmy soupeřily od října do dubna v individuálních i kolektivních sportech.

A co říká na připravovaný běh rektor Miroslav Holeček, o kterém je známo, že místo automobilu dává při cestě na univerzitu a zpět přednost bicyklu? „Jsem spíše příznivce cyklistiky, ale o to víc je pro mě běh zajímavou výzvou. V každém případě jsem odhodlán minimálně při zahřívacím kole před sebe nikoho nepustit,“ ujišťuje se smíchem.

Průběžné informace k Běhu s rektorem můžete také sledovat na facebooku.



Galerie


Celouniverzitní

19. 04. 2016